неделя, 4 юни 2023 г.

Книговищна група „Весели пчелички“ от 1б клас

 

Книговищна група „Весели пчелички“ от 1.б клас.
24 четящи деца, 885 решение въпросници, 15358 точки от решени въпросници, 84% верни отговори.
През месец април в „Книговище“ се проведе Априлското състезание по четене с разбиране за деца от 1. до 7. клас в цялата страна. То е част от кампанията "Четем и знаем", подкрепена от програма "Култура" на Столична община, както и от "Походът на книгите", инициатива, организирана от Асоциация "Българска книга".
Първокласниците се включиха активно през целия месец и получиха „Първа награда в Априлското състезание по четене с разбиране – 2023г.“.
От индивидуалното участие Йоанна Даниелова Николова получи „Първа награда в Априлското състезание по четене с разбиране – 2023г.“ и отличие „Шампион в Априлското състезание по четене с разбиране 2023г.“ с 1759 точки от 109 решени въпросника с 87% верни отговора, която е стигнала до дванадесето ниво.
Всяко дете участва, както групово, така и индивидуално в състезанието. От всеки решен въпросник получават жълтици, събират съкровища, стават читатели на месеца, получават значки за творчество и още много възможности, които предоставя сайтът на „Книговище“.
На годишното награждаване, което се проведе в гр. София, класът получи значки „Читатели шампиони“ на м. април 2023г. и Първа награда в Априлското състезание по четене с разбиране – 2023г., книги, книгоразделители, стикери за игра и грамоти, със специални поздравления от детската писателка Радостина Николова.

По публикация от Фейсбук страницата на СУ "Георги Измирлиев".

Няма коментари:

Публикуване на коментар