вторник, 29 август 2017 г.

To travel is to take a journey into yourself


И успяхме! Нашият проект по К1 „Еразъм Плюс“ беше одобрен. Разбрахме това през май. През юли ни предстоеше обучение в Малага.

А в този блог ще ви разкажа как стигнахме до тук.

За мен всичко започна преди една година. Всички учители по езиците от нашето училище бяхме поканени в съседно училище на обучение по Еразъм Плюс. Беше разпространение на резултатите от курс във Великобритания. В един горещ  летен ден се оказах единствения посетител на обучението. Една моя колежка също дойде, макар и с 40 минути закъснение. Колегите от другото училище се бяха подготвили перфектно. Бяха изпипали до детайли всичко. Разказаха  подробно как са кандидатствали, как са се провели курсовете им, впечатленията си от програмата и от местата, на които са били. Бяха подготвили материали и ни запознаха с нови дейности, които  са научили и някои от тях вече бяха изпробвали с учениците.
Бях силно впечатлена от участието им по програмата и после дълго време ги „тормозех“ с въпросите си за това как се кандидатства- където и да ги срещнех, на други обучения, на улицата и даже им пишех във Фейсбук. Колегите бяха любезни и винаги отговаряха подробно на въпросите ми, даже ми изпратиха линкове за посреднически агенции за намиране на курсове. Но истината е, че тогава изобщо не бях наясно с какво се захващаме.

С една колежка от училище все се надъхвахме, че ще седнем да прочетем повече за тези К1 и ще направим обучение на другите колеги за това, как се кандидатства по програмата. Но все не намирахме време или по-точно все намирахме оправдания, защо не го правим.

Все пак, когато от Националната агенция публикуваха поканата за кандидатстване, успяхме да се съберем една група колеги, и започнахме да планираме какво ще правим. Започнах все по-често да чета материали и указания от сайта на Агенцията. В началото попълвахме формуляра малко на сляпо. Но после, в процеса на писане, разбрахме, че доброто планиране е много важно и сякаш станахме по-организирани.

Не знаехме с какво се захващаме. Но всеки един етап от реализирането на този проект беше вълнуващ и си струваше усилията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар